Projecten

Alexandra heeft uiteenlopende organisaties ondersteund op het gebied van marketing, communicatie, verkoop en pr. Hieronder leest u welke projecten zij onder meer heeft uitgevoerd, van strategisch tot operationeel.

Gemeente Den Haag


In opdracht van de gemeente Den Haag heeft Alexandra via marktonderzoek de zakelijke en vergadermarkt in de hotellerie binnen de regio Haaglanden in beeld gebracht. Hierdoor kon de gemeente een doelgerichter marketingbeleid bepalen: naast de consumentenmarkt wordt ook de zakelijke markt hierbij voortaan als doelgroep meegenomen.

Hotel Mozaic


In 2008 opende Hotel Mozaïc in Den Haag haar deuren. Alexandra heeft de marketing en pr verzorgd rond de opening. Via haar netwerk heeft zij het hotel in binnen- en buitenland succesvol op de kaart gezet, zowel bij consumenten als op de zakelijke markt.
Lees meer

The Financial Architects


The Financial Architects is een bedrijf van oud-bankiers, gespecialiseerd in financiële (her)structurering van bedrijven. Alexandra ondersteunt dit bedrijf bij marketing en communicatie, op zowel strategisch als uitvoerend niveau.
Lees meer

Onsite Media


Onsite Media verzorgt reclame via producten op A-locaties waar dagelijks veel bezoekers komen, zoals winkels, gemeentehuizen en Kamer van Koophandels. Alexandra heeft Onsite Media geadviseerd over hun positionering in de markt. Ook heeft zij diverse communicatieprojecten uitgevoerd.
Lees meer

Vereniging voor Bewegingswetenschappen Nederland


In maart vindt het jaarlijkse symposium van de Vereniging voor Bewegingswetenschappen Nederland plaats. Het leeuwendeel van de organisatie en alle communicatie zijn in handen van Alexandra.

Shell Learning Centre


In 2008 en 2009 heeft Alexandra voor het Shell Learning Centre in Den Haag een langlopend project uitgevoerd. Naast herstructurering van een afdeling, training van medewerkers en invoering van standaardwerkmethoden vormde verbetering van de interne communicatie de rode draad in dit project.
Lees meer

Shell Learning Centre 2


In 2010 en 2011 is Alexandra opnieuw voor Shell op interim-projectbasis aan de slag gegaan. Doel: het herpositioneren van het Learning Centre en het optimaliseren van het gebruik ervan.
Lees meer

Cinses


Het bedrijf Cinses regelt alle organisatorische zaken rond het afnemen van leermeesterexamens voor horecagelegenheden. Alexandra heeft hiervoor een systeem opgezet: van het regelen van examinatoren, het uitnodigen van kandidaten, het inplannen en nakijken van examens tot en met het opsturen van de diploma’s.

Hogeschool TIO


Op de Hogeschool TIO (Hogeschool voor Hospitality en Toerisme) heeft Alexandra studenten een jaar lesgegeven in het gebruik van Fidelio: een horecareserveringssysteem waarmee je reserveringen maakt en catering en vergaderzalen regelt. Het systeem genereert ook managementinformatie, als basis voor marketingdoeleinden.